Logoyu Buraya Ekleyin

Müftü Yardımcımız Fehim AHMET
Fehim AHMET 1966 yılında Gümülcine'ye bağlı Sarancina Köyü'nde dünyaya geldi. 1970 yılında ailesi ile birlikte Gümülcine'ye yerleşti. İlkokulu Gümülcine Mastanlı İlkokulu'nda tamamladıktan sonra bir yıl Gümülcine Medrese-i Hayriyye'sinde okudu.
1980 yılında eğitimine Edirne İmam Hatip Lisesi'nde devam etti. 1987 yılında okul birincisi olarak mezun oldu ve aynı yıl girdiği YÖS sınavında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı. 1992 yılında İlahiyat Fakültesi'nden mezun olarak Batı Trakya'ya döndü.
Lise ve fakülte yıllarında okul bültenlerinde ve yerel gazetede yazıları yayınlandı. 1992 yılında Gümülcine'de amatörce yayına başlayan Radyo City'de İftar Saati programıyla radyo programcılığına başladı. Arkadaşlarıyla birlikte program yelpazesini genişleterek Din ve Toplum, Çocuklarla Başbaşa, Çocuklar Yarışıyor, Kültür ve İnsan, Hedef 12, ramazan ve kandil geceleriyle ilgili özel programlarla Batı Trakya'da radyo programcılığını başlattı.
1995 yılında Vaaz ve İrşad Heyeti'ne girerek, 1995-1997 yıllarında Vaaz ve İrşad Heyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Bu dönemde Batı Trakya'da Kutlu Doğum Panelleri'ni başlattı.
1997 yıllarının başlarında, Batı Trakya Türk Azınlığı Yüksek Kurulu tarafından tüzüğü onaylanan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'nun ilk genel sekreteri seçildi. 1999-2005 yıllarında Batı Trakya Türk Azınlığı Vaaz ve İrşad Heyeti Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2005 yılında Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Yönetim Kurulu'na seçilerek kasadarlık görevinde bulundu.
Fehim AHMET Batı Trakya'da ve yurt dışında düzenlenen birçok panel, sempozyum ve toplantılarda görev aldı. I. Eğitim Şûrası'na, Almanya Münih'te bulunan BATTAM tarafından düzenlenen II.Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırma Kongresi'ne konuşmacı olarak katıldı. Londra ve 2006 yılında İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Batı Trakya Türkleri Kurultayı' nda Din İşleri ve Vakıflar Komisyonu'nda görev üstlendi.
Batı Trakya'da yayınlanan Hakka Davet, Mihenk dergileri ile haftalık yayınlanan Gündem gazetesinde; dinî, toplumsal konularda çok sayıda makaleleri yayınlanan Fehim Ahmet'in 2006 yılında yayına hazırladığı Batı Trakya Türk Azınlığı Yüksek Kurulu, Yürütme Komitesi, Danışma Kurulu Belgeleri isimli kitabı yayınlandı.
Gümülcine S. Müftülüğü'ndeki yeni yapılanma sürecinde müftü yardımcılığı görevine getirilen Fehim Ahmet, aynı zamanda vaizlik ve Gümülcine Eski Camii'nde hatiplik görevine devam etmektedir.
Fehim AHMET evli ve iki çocuk babasıdır.
Fehim AHMET hocamızın özel web sitesini ziyaret etmek, çalışmaları hakkında bilgi almak için adresi http://www.fehimahmet.tk dır.
Bu haber 6686 defa görüntülenmiştir.
[Geri Dön]
Şu an 15 kişi online