18 Ağustos Cumartesi
/ Açıklamalar / Kınamalar / Yenice Mahalle Camii'ne Yapılan Saldırı
18 Nisan 2015

Yenice Mahalle Camii'ne Yapılan Saldırı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği olarak, 17 Nisan 2015 Cuma sabaha karşı Yenice Mahalle Camii'nde çıkan yangın ile aynı gün Alankuyu Mescidi bahçesinde yer alan çam fidanlarının kimliği belirsiz kişilerce kesilmesinden duyduğumuz derin üzüntüyü ifade ediyoruz.

Yenice Mahalle Camii'nde çıkan ve kutsal mekânımızı kullanılamaz hale getiren yangına ilişkin, ilgili makamlarımızın ivedi bir biçimde ve titizlikle çalışmalarını yürüteceklerinden ve yangının sebebine ilişkin sonucu kamuoyu ile açık ve anlaşılır bir dille paylaşacaklarından şüphemiz yoktur.

"Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz." anlayışına sahip bir Peygamberin ümmeti olarak, Alankuyu Mescidi'nde aynı gece meydana gelen menfur saldırıyı ise esefle kınıyor, yetkilileri “insanlık suçu” işleyenleri tespit ederek Yunan adaletine teslim etmelerini can-i gönülden diliyoruz.

B.T.C.D.G.D. Yönetim Kurulu Adına                                                                          Onursal Başkan

Başkan                                                                                                                 Gümülcine S. Müftüsü

Sadık SADIK                                                                                                                       İbrahim ŞERİF