23 Ekim Pazartesi

/ Açıklamalar / Kınamalar / Kınama
16 Ocak 2013

240 İmam Yasası

Azınlık kamuoyunda 240 İmam Yasası olarak bilinen 3536/2007 tarihli yasada değişiklikler yapılmasını ön gören yasal düzenlemenin, milletvekillerimizin Yunan Meclisi'nde gösterdikleri tepkilere rağmen 16 Ocak 2013 tarihinde meclisten geçmesini esefle öğrenmiş bulunuyoruz.

Günlerdir azınlık kamuoyunu meşgul eden bu yasa, yapılan çeşitli toplantı ve kınamalarla azınlık tarafından kesin dille reddedilmiştir.

Söz konusu yasa ile 1923 Lozan Antlaşması ve diğer uluslararası antlaşmalar çiğnenerek, 1981 yılından beri Avrupa Birliği üyesi olan bir ülkede azınlık din ve vicdan hürriyetine büyük bir darbe vurulmuştur.

Camilerimizi ve okul çağındaki çocuklarımızın vicdanlarını hedef alan bu yasayı şiddetle kınıyor, en kısa zamanda bu yanlıştan dönülerek Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu'nun vicdanının rahatlatılmasını talep ediyoruz.

İbrahim ŞERİF
                                                                                                              Gümülcine S. Müftüsü