/ Etkinlikler / Aşure Etkinlikleri / II. Aşure Etkinliği
21 Ocak 2009

II. Aşure Etkinliği

Gümülcine S. Müftülüğü Bayan İrşad Ekibi, 21 Ocak 2009 Çarşamba akşamı Chris&Eve Hotel'de II. Geleneksel Aşûre Günü Etkinliği düzenledi.

Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı program için T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen Diyanet İşleri Başkanlığı Dinî Yayınlar Dairesi Uzmanlarından Ayfer Balaban, Ankara Vaizelerinden Hicret Kiraz Mert ve Bergizar Özbek ve Keçiören İlçesi Kur'an Kursu Öğreticilerinden Hacer Akın gelen misafirlere bir konferens verdiler.

Program öncesinde gelen misafirlere aşûre ikram edildi. Sunuculuğunu Gümülcine S. Müftülüğü Bayan İrşad Ekibi Başkanı Cahide Haseki'nin yaptığı program Gümülcine S. Müftüsü Sayın İbrahim Şerif'in aşûre mesajının okunması ile başladı. Ardından Gümülcine S. Müftülüğü'nün faaliyetlerini anlatan bir slayt gösterisi yapıldı.

Devamında Kur'an-ı Kerim okundu, günün anlam ve önemi hakkında bilgi verildi ve ilâhiler okundu. Program Bergizar Özbek'in yaptığı dua ile son buldu.