/ Etkinlikler / Aşure Etkinlikleri / III. Geleneksel Aşure Etkinliği
20 Ocak 2010

III. Geleneksel Aşure Etkinliği

Gümülcine S. Müftülüğü Bayan İrşad Ekibi tarafından 20 Ocak 2010 Çarşamba günü Chris&Eve Hotel'inde III. Geleneksel Aşûre Etkinliği düzenlendi.

Şeref konuğu olarak T.C. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun eşi Emine Bardakoğlu, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı'nın eşi Gül Çağrıcı katıldılar.

Programa T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve eşi, başkonsolosluk çalışanlarının eşleri, B.T.T.A.D.K. Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve eşi, vali yardımcıları ve diğer sivil toplum örgütleri başkanlarının eşleri katıldılar.

Program başlamadan önce katılan misafirlere geleneksel kıyafetler içinde Kur'an Kursu öğrencileri tarafından aşure ile birlikte Gümülcine S. Müftülüğü'nün yayınladığı Rehber Dergisi hediye edildi. Programın sunuculuğu T.B.M.M. televizyonu sunucusu olan Yasemin ARAS yaptı.

III. Geleneksel Aşure Etkinliği Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif'in mesajı ile başladı. Ardından İstanbul Müftü Yardımcısı Dr. Kadriye AVCI ERDEMLİ günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Devamında İstanbul Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Kadınlar Korosu solo ve koro şeklinde iki bölümden oluşan ve birbirinden güzel eserler seslendirip geceye renk kattılar.

Yoğun katılımın yaşandığı etkinliği yaklaşık olarak 3000 bayan izledi.