/ Etkinlikler / Aşure Etkinlikleri / IV. Geleneksel Aşure Etkinliği
15 Aralık 2010

IV. Geleneksel Aşure Etkinliği

Gümülcine S. Müftülüğü'ne bağlı Bayan İrşad Ekibi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure günü etkinliği bu yıl da 15 Aralık 2010 Çarşamba Günü Akşamı Chris&Eve Hotel'inde gerçekleşti.

Kötü hava koşullarına rağmen yaklaşık 1500 kişinin izlediği programa, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü ve Dış İlişkiler Dairesi Eğitim Uzmanı Dr. Zekiye Demir konuşmacı olarak katıldılar.

Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, İskeçe Müftü Yardımcısı Fatma İmam, İskeçe Müftü Yardımcısı Eşi Nilüfer Hraloğlu, B.T.A.Y.T.D. Kadınlar Kolu Başkanı Nejla Çavuş, G.T.G.B. Kadınlar Kolu Başkanı Elmas Hüsemoğlu, Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafa katıldılar.

Sunuculuğunu Bayan İrşad Ekibi Başkanı Cahide Haseki'nin yaptığı etkinlik Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif'in konuşması ile başladı. İbrahim Şerif hicrî yılın ve muharrem ayının Batı Trakya'ya, Türk Milleti'ne, İslâm Âlemi'ne ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diledi.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç selamlama konuşmasında tüm Müslümanların aşûre gününü kutladı.

Dr. Zekiye Demir "Ailenin Önemi ve Korunması" hakkında, Dr. Ülfet Görgülü de "Hicrî Yılbaşı, Muharrem Ayı ve Aşûre Günü" konularında hitap ettiler.