/ Etkinlikler / Aşure Etkinlikleri / X. Geleneksel Aşure Etkinliği
09 Kasım 2016

X. Geleneksel Aşure Etkinliği

Gümülcine S. Müftülüğü Bayan İrşad Ekibi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen aşure etkinliğinin 10.su bu yıl 9 Kasım 2016 Çarşamba günü Chris&Eve Hotel'inde gerçekleşti. Hava muhalefetine rağmen programa ilgi çok büyüktü.

Etkinliğe gelen izleyicilere Kozlukebir Köyü Yetişkin Bayan Kur'an Kursu Öğrencilerinin hazırladığı aşureler ikram edildi.

Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'nın değerli eşleri Hülya Akıncı, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosları Davut Ocak, Derya Ocak ve Osman Şahin ve eşi, konsolosluk çalışanları, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve eşi, Gümülcine S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet ve eşi, B.T.A.Y.T.D. Kadınlar Kolu temsilcileri, D.E.B. Partisi Kadın Kolları Başkanı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve eşi, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet ve eşi, SÖPA Derneği Başkanı Salih Ahmet, Türkiye'den Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir'in eşi, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Şükran Kerman, İpsala İlçe Müftü Vekili Kadir Kınık katıldılar.

Bu yılki etkinliğe konuşma yapmak üzere Etimesgut Orhan Gazi Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Saliha Bekiroğlu, Kur'an-ı Kerim tilâveti için de Etimesgut Orhan Gazi Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Ayfer Bedavalar katıldılar.

Bayan İrşad Ekibi Başkanı Hacer Karaali'nin sunumunu gerçekleştirdiği program, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif’in açılış konuşması ile başladı. Müftü İbrahim Şerif konuşmasında T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkür ederek, Tüm İslâm Âlemi'nin geçmiş olan Muharrem ayını, aşure gününü, 1438. Hicrî yılını tebrik etti. Tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Programa katılan Trakya Bölgesi AK Parti İl Başkanları adına konuşan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, anavatandan selamlar getirdiğini ifade ederek başladığı konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine vurgu yaptı.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'yı temsilen Muavin Konsolos Davut Ocak bir selamlama konuşması yaptı.

Etkinliğe katılamadığı için tebrik mesajı gönderen T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, T.C. Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, T.C. Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Rodop Milletvekili İlhan Ahmet'’in mesajları okundu.

Davet edilen İslâm Ülkeleri Yunanistan Atina Büyükelçilerinden Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Suudi Arabistan, Pakistan ve Endonezya Büyükelçileri program için başarı dilediklerini ilettiler.

Program, sözlerin en güzeli olan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Mealler eşliğinde okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Sinevizyon gösterisi yapıldı.

Akabinde Etimesgut Orhan Gazi Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Saliha Bekiroğlu "Zor Zamanlarda Müslüman Olmak" başlıklı bir sunum yaptı.

Okunan birbirinden güzel ilâhiler salondaki izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Yapılan dua ile program sona erdi.