15 Aralık Cumartesi
/ Etkinlikler / Aşure Etkinlikleri / 11. Geleneksel Aşure Etkinliği
11 Ekim 2018

11. Geleneksel Aşure Etkinliği

Gümülcine S. Müftülüğü'nün düzenlediği 11. Geleneksel Aşure Etkinliği 6 Ekim 2018 Cumartesi günü Chris&Eve Hotel'inde gerçekleşti.

Katılımcılara Gümülcine Harmanlık Mahallesi Yetişkin Bayan Kur'an Kursu Öğrencileri ve mahalle halkının hazırladığı aşureler ikram edildi.

Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve değerli eşleri Aslı Ömeroğlu, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve eşi, Gümülcine S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet ve eşi, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, İskeçe Müftü Yardımcısı Fatma İmam, D.E.B. Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ramadan Duban ve D.E.B. Partisi Kadınlar Kolu Başkanı Duygu Mustafa, G.T.G.B. Başkanı Necat Ahmet, B.T.T.Ö.B. Başkanı Aydın Ahmet, BAKEŞ Müdürü Pervin Hayrullah, T.C. Ziraat Bankası Gümülcine Şubesi Müdürü Hüseyin Tolga Gür ve değerli eşleri, S.Ö.P.A. Başkanı Salih Ahmet, B.T.C.D.G.D. Başkanı Sadık Sadık, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, BİHLİMDER Başkanı M. Emin Ahmet, Doğu Trakya Makedonya Bölge Genel Sekreterliği Başkan Yardımcısı Tarkan Mürteza, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve çok sayıda soydaş katıldı.

Bu yılki etkinliğe konuşma yapmak üzere T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Cenksu Üçer katıldılar.

Program öncesi Gümülcine S. Müftülüğü İlâhi Korosu birbirinden güzel ilahiler icra ettiler.

Gümülcine S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'in sunumunu gerçekleştirdiği program, sözlerin en güzeli olan Kur'an-ı Kerim tilâveti ile başladı. Gümülcine Harmanlık Mahallesi Din Görevlisi Nihat Kaplan Kur’an-ı Kerim okudu.

Akabinde Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif açılış konuşması yaptı. Müftü İbrahim Şerif konuşmasında Tüm İslâm Âlemi'nin Muharrem ayını, aşure gününü, 1440. Hicrî yılını tebrik etti. Tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu bir selamlama konuşması yaptı. Programı düzenleyenleri tebrik etti ve başarılar diledi.

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Cenksu Üçer konuşma yaptı. Konuşmasında Muharrem Ayı, hicret, Cami Merkezli Dini Hayat ve aşure tatlısındaki farklılıklardan oluşan güzellik gibi toplum yapısında farklılıklarımıza rağmen birliğimizi sağlayabileceğimiz birçok özelliğin bulunduğuna vurgu yaptı.

Etkinlik plâket ve hediye takdimi ile son buldu.