/ Etkinlikler / Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri / Kutlu Doğum Etkinliği (2015)
15 Nisan 2015

Kutlu Doğum Etkinliği (2015)

Gümülcine S. Müftülüğü'nün bu yıl 8.sini düzenlediği "2015 KUTLU DOĞUM PROGRAMI" 15 Nisan 2015 Çarşamba günü Chris&Eve Hotel'de gerçekleşti.

Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi, muavin konsoloslar Ufuk Gözaydın ve İrfan Çetin, konsolosluk çalışanları ve eşleri, İskeçe S. Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve eşi, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve eşi, BAKEŞ Başkanı Galip Galip, G.T.G.B. Başkanı Koray Hasan, G.T.G.B. Kadınlar Kolu Başkanı Elmas Hüsemoğlu, B.T.A.Y.T.D. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadınlar Kolu Temsilcileri, D.E.B. Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, Doğu Makedonya Trakya Bölge Genel Sekreterliği Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, eyalet temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce soydaş katıldı.

Programa Türkiye'den misafir olarak Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm ve eşi, Edirne Vali Danışmanları, Keşan Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İpsala Kaymakamı Eyyüp Özdemir ve eşi, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve eşi, İpsala İlçe Müftüsü İsmail Geyim ve eşi, İpsala Din Görevlileri, Meriç İlçe Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, Bulgaristan'dan Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet ve bir heyet teşrif ettiler.

Sunuculuğunu Gümülcine S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'in yaptığı program, Kur'an Kursu Öğreticisi Orhan Bülbül'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif yaptığı açılış konuşmasında programa katılmak için emeği geçen en başta İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman'a ve diğer yetkililere, programa katılmak için saatler öncesinden gelen izleyicilere  teşekkür etti.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman selamlama konuşmasında, verdiği sözün gerçekleşmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade edip salondaki herkesi önümüzdeki günlerde İpsala'da gerçekleşecek olan Kutlu Doğum Etkinliği'ne davet etti.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, medeniyetimizde, gelenek ve göreneklerimizde Peygamber sevgisinin izlerinin çok derin olduğunu belirtti.

T.C. Atina Büyükelçisi Kerim Uras ve T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin'in göndermiş olduğu tebrik mesajları okundu.

Sinevizyon gösterisinin ardından programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş konuşmasıyla salondakileri mest etti. Karataş konuşmasında Hz. Peygamber'in hayatından, yaşayış biçiminden, insanlara verdiği değerden, kendisi için değil insanlar için yaşadığından, olduğu gibi görünüp göründüğü gibi olduğundan, Peygamberimiz'in fiziksel özelliğinden bahsetti. Bir Müslümanın güçlü olmasında, dünya ve ahiret dengesini çok iyi kurmasında örnek olarak Peygamberimiz'in alınmasını ifade ettiler.

Konferansın ardından Gümülcine S. Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu enstrümanlar eşliğinde birbirinden güzel eserler icra ettiler.

Programın sonunda da II. Siyer Dersi Bilgi Yarışması'nda dereceye giren kursların yarışmacılarına ödülleri takdim edildi.

Türkiye'den ve Bulgaristan'dan gelen misafirler program sonrası ülkelerine döndüler.