/ Etkinlikler / Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri / Kutlu Doğum Etkinliği (2014)
12 Nisan 2014

Kutlu Doğum Etkinliği (2014)

Gümülcine S. Müftülüğü'nün düzenlediği 7. Geleneksel Kutlu Doğum Etkinliği 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Chris&Εve Hotel'de gerçekleşti.

Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu O. İlhan Şener, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Ufuk Gözaydın, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, D.E.B. Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Yassıköy Belediye Meclis Başkanı Önder Mümün, B.T.A.Y.T.D. Başkanı Mehmet Emin, B.T.M.M.M.M. Cemiyeti Başkanı Asım Çavuşoğlu, B.A.K.E.Ş.'i temsilen Dr. Adnan Gerdemeli, Harmanlık Eğitim Kültür ve Spor Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, B.T.A.Y.T.D. Kadınlar Kolu Yönetim Kurulu Üyeleri ve yoğun bir kalabalık katıldı.

Türkiye'den misafir olarak İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ve eşi, İstanbul Müftü Yardımcısı Sabri Demir ve eşi, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İpsala İlçe Müftüsü İsmail Geyim ve eşi, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Hayrabolu İlçe Müftüsü Veysel Işıldar, Şarköy İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu, değişik il ve ilçelerden vaizler, Bulgaristan'dan Yüksek İslâm Şurası Başkanı Şabanali Ahmet ve eşi, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet ve eşi katıldılar.

Gümülcine S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'in sunuculuğunu yaptığı program Kur'an Kursu Öğreticisi Orhan Bülbül'ün Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif programa katılan herkesi teşekkür etti. Yıllarca hayal ettiği, rüyasını gördüğü bir olayın gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Bu gece Bulgaristan, anavatanımız Türkiye'den müftülerimiz ile bir araya gelerek üç ülkenin müftüleri buluştuk. Katılan tüm dostlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Selamlama konuşmalarını İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Bulgaristan Yüksek İslâm Şurası Başkanı Şabanali Ahmet, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet yaptılar. Konuşmalarında böyle güzel bir etkinliği düzenledikleri için Gümülcine S. Müftülüğü'nü tebrik ettiler.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu O. İlhan Şener yapmış olduğu selamlama konuşmasında Batı Trakya'da Kur'an Kurslarının öneminden bahsetti. Çocuklarımıza Peygamber Efendimiz'in anlatılması ve varlığımızın devamı için dinî ve millî değerlerimizin çocuklarımıza sağlıklı bir biçimde öğretilmesine vurgu yaparak Kur'an Kurslarının bu işlevi önemli bir derecede yerine getirdiğini ifade etti ve bu sebeple Kur'an Kurslarına sahip çıkılmasını tavsiye etti.

Programa katılamayan T.C. Atina Büyükelçisi Kerim Uras'ın göndermiş olduğu tebrik mesajının okunmasıyla selamlama konuşmaları tamamlandı.

Programın konuşmacısı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran "Peygamberimiz Din ve Samimiyet" temalı konuşmasını sunum eşliğinde yaptı.

Gümülcine S. Müftülüğü Tasavvuf Musikisi İlâhi Korosu'nun enstrümanlar eşliğinde verdikleri mini konser izleyiciler tarafından çok beğenildi.

Ahlâk Dersi Bilgi Yarışması Ödül Töreni'nin ardından Kur'an-ı Kerim tilâveti ile program sona erdi.