/ Etkinlikler / Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri / Kutlu Doğum Etkinliği (2013)
13 Nisan 2013

Kutlu Doğum Etkinliği (2013)

Gümülcine S. Müftülüğü'nün gelenekselleştirdiği kutlu doğum etkinliğinin 6.sı olan 2013 Kutlu Doğum Programı 13 Nisan Cumartesi günü Chris&Eve Hotel'inde gerçekleşti.

Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu O. İlhan Şener, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Yassıköy Belediye Meclis Üyesi Önder Mümün, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Deveci, Gümülcine Belediyesi Meclis Üyesi Rıdvan Molla İsa, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, T.C. Ziraat Bankası Gümülcine Şubesi Müdürü Çağrı İzmirlioğlu, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve eşi, B.T.A.Y.T.D. Başkanı Mehmet Emin, Kurcalı Kadınları Derneği Başkanı Dilek Adalı Osman, Harmanlık Azınlık Eğitim Kültür ve Spor Derneği Başkanı İdris Hasan, sabık milletvekili İlhan Ahmet, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Doğu Makedonya ve Trakya Bölge Başkan Yardımcısı Ercan Hüseyin ve eşi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yaklaşık olarak 1000 kişi katıldı.

Türkiye'den misafir olarak İpsala Müftüsü İsmail Geyim, Edirne İl Müftü Yardımcıları Mehmet Karahan ve Yusuf Tuna, İpsala İlçe Vaizi Rahim Duran katıldılar.

Sunuculuğunu Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'in yaptığı program, B.T.C.D.G.D. Başkanı Mustafa Karahüseyin'in Kur'an-ı Kerim tilâveti ile başladı. Devamında "Peygamber Onuru" isimli sinevizyon film gösterisi yapıldı.

Programa işlerinin yoğunluğu sebebiyle katılamayan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Burhanettin Hakgüder, Edirne Valisi Hasan Duruer, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ün mesajları okundu.

Kurcalı Köyü Kur'an Kursu Çocuk İlâhi Korosu'nun seslendirdiği birbirinden güzel ilâhiler ve Muratlı Köyü Kur'an Kursu Öğrencileri'nden Ahmet Davut'un okuduğu Sakarya şiiri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif yaptığı açılış konuşmasında öncelikle katılan tüm izleyicilere teşekkür etti. Konuşmasında "Sevgili Peygamberimiz'i anmaktan ziyade, anlamaya çalışmak ve onun getirdikleri üzerinde düşünmeye ve düşündükten sonra anlamaya, anladıktan sonra da yaşamaya tüm Mü'minler olarak çaba göstermemiz gerekmektedir. Bu seneki kutlu doğum konusu İnsan Onuru üzerine olduğu için bu gece dinimizin insan onuruna verdiği önem, Peygamberimiz'in hayatından kesitler ile anlatılmaya çalışılacaktır." dedi.

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman kısa bir selamlama konuşması yaparak "Böyle bir gecede Peygamberimiz'i Anmak ve Peygamber Sevgisi ile bütünleşmek için bizim bir araya gelmemize vesile olan Gümülcine S. Müftülüğümüz'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi.

Edirne Müftülüğü adına konuşan Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan, Edirne Müftüsü'nün selamlarını ileterek bu gece burada burada böyle bir topluluk ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu O. İlhan Şener de konuşmasına Gümülcine S. Müftülüğü çalışanlarını tebrik ederek başladı. Ayrıca Türkiye'den misafir olarak programa katılan değerli hocalara teşekkürlerini iletti. Kur'an Kursları konusunda her iki müftülüğün çok hayırlı işler yaptığını, çocuklarımızın Peygamber Efendimiz'i bugünün teknolojik imkânlarından yararlanarak doğru bir şekilde daha önceden öğrenmelerinin önemli olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Türkiye'den konuşmacı olarak gelen İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül konferansına "O Nurla Nurlandık" isimli konusu ile başladı. Günümüzde önemli bir sorun olan aile ilişkileri konusunda çarpıcı bilgiler sundu. Mutlu yuva kurmanın, kurulan yuvanın mutlu olarak devam edebilmesi için olması gereken özellikleri anlattı. Büyük bir heyecan ve coşku ile dinlenilen sunumlu konferans, dinleyiciler üzerinde olumlu etkiler bıraktı.

Gümülcine S. Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu'nun söylediği ilâhiler, İtikad Dersi Bilgi Yarışması Ödül Töreni ve Gül Takdimi ile program sona erdi.