/ Etkinlikler / Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri / Kutlu Doğum Etkinliği (2012)
14 Nisan 2012

Kutlu Doğum Etkinliği (2012)

Gümülcine S. Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen Kutlu Doğum Etkinliği'nin 5.si olan 2012 Kutlu Doğum Programı 14 Nisan 2012 Cumartesi akşamı Chris&Eve Hotel'inde gerçekleşti.

Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve değerli eşleri, Batı Trakya'da bulunan AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve eşi, MÜSİAD Bursa Şubesi'nden bir heyet, Rodop Pasok Milletvekili Ahmet Hacıosman, Sirkeli Belediye Başkanı İbrahim Şerif, İskeçe Müftü Yardımcıları Ahmet Hraloğlu ve Fatma İmam, G.T.G.B. Başkanı Koray Hasan katıldılar.

Sunuculuğunu Vaaz ve İrşad Ekibi Başkanı Cüneyt Sadık'ın yaptığı program "Kardeşliği Ondan Öğrendik" isimli sinevizyon film gösterisi ile başladı. Akabinde B.T.C.D.G.D. Başkanı Mustafa Karahüseyin'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilâveti ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen müftülük çalışanlarını, Vaaz ve İrşad Ekibini, Bayan İrşad Ekibini ve tüm din görevlilerini tebrik etti.

Kısa bir zaman sonra aramızdan ayrılacak olan T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, selamlama konuşmasında, bu tür etkinliklere katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kurcalı Köyü Kur'an Kursu Öğrencileri'nin seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ve Basırlıköy Kur'an Kursu Öğrencileri'nden Betül Zekeriya'nın okuduğu Sakarya şiiri dinleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Kara "İslâm Ahlâkı ve Kardeşlik" başlıklı bir konuşma yaptı.

Devamında Gümülcine S. Müftülüğü Tasavvuf Musikisi korosu çeşitli eserler seslendirdi.

Büyük bir katılımın olduğu program, Kur'an Kursları arasında düzenlenen İbadet Dersi Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ve öğreticilerine madalya, plâket ve hediyelerinin takdim edilmesi ile son buldu.