/ Etkinlikler / Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri / Kutlu Doğum Etkinliği (2011)
20 Nisan 2011

Kutlu Doğum Etkinliği (2011)

Gümülcine S. Müftülüğü'nün geleneksel hale getirdiği kutlu doğum etkinliğinin dördüncüsü 20 Nisan 2011 Çarşamba Akşamı Chris&Eve Hotel'inde gerçekleşti.

Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı etkinlik öncesi katılımcılara kutlu doğuma özel hediye takdim edildi.

Sinevizyon gösterisi ile başlayan program; Kur'an-ı Kerim tilâveti, Gümülcine S. Müftüsü'nün açılış konuşması ve T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç'ın selamlama konuşması ile devam etti.

Müftü İbrahim Şerif böyle bir gecenin hazırlanmasında emeği geçen başta müftülük çalışanlarına, din görevlilerine ve programa katılan halkımıza teşekkür edip Hz. Peygamber'in hayatından merhamet örnekleri sundu.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç öncelikle herkesin kutlu doğum gecesini tebrik ederek başladığı konuşmasına böyle bir etkinlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği perçinlediğini ifade etti. Ayrıca katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Programın devamında Gümülcine S. Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu birbirinden güzel eserler seslendirdi. Büyük ilgi ile takip edilen günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı. Peygamber Efendimiz'in bütün âlemlere rahmet ve merhamet elçisi olarak gönderildiğini, İslâm Dini'nin de bir rahmet dini olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında; sevgi, merhamet ve kalp ilişkisinin önemini, merhametsizliğimizin yüreğimizde eksik bıraktığımız sevgiden kaynaklandığını dile getirdi. Fehim Ahmet "Peygamber Efendimiz insanlara, çocuklara, kadınlara, hayvanlara, çevreye gösterdiği merhamet örnekleri ile dolu bir hayat yaşamış ve bu konuda bizlere en güzel örnektir. Modern çağın insanları merhametsizleştirdiği ve bunun en önemli etkenleri günümüzde hâkim olan rekabet-başarı diyalektiği, ötekileştirme/öteleme, insanî değerleri kaybetme ve merhameti devretme anlayışıdır. Bunlardan kurtulmanın yolunun da yüreklerimizde ve hayatımızda hâkim olması gereken merhamet eğitimidir." dedi. Medeniyetimizin Merhamet Medeniyeti olduğunu ifade ettiği konuşmasını tarihimizden merhamet örnekleri sunarak tamamladı.

Domruköy Çocuk İlâhi Korosu'nun sahne aldığı etkinlikte, Kur'an Kursları arasında düzenlenen siyer bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve öğreticilerine madalya ve plâketler verildi. Program, Kurcalı Kur'an Kursu İlâhi Korosu'nun seslendirdiği birbirinden güzel ilâhilerle son buldu.

Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Mustafaoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Sirkeli Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Bakeş Başkanı Galip Galip, Kozlukebir Belediyesi Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Medrese Mezunu Müslüman Muallimler Cemiyeti Başkanı Asım Çavuşoğlu, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Meclis Üyesi Sevgi Salim, Rodop İli Tütün Üreticileri Dernekleri Temsilcisi Esat Hüseyin katıldı. Rodop Milletvekili ve B.T.T.A.D.K. Başkanı Ahmet Hacıosman yurt dışında olması hasebiyle mesaj gönderdi.