/ Etkinlikler / Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri / Kutlu Doğum Etkinliği (2010)
25 Nisan 2010

Kutlu Doğum Etkinliği (2010)

Son üç yıldır Gümülcine S. Müftülüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği bu yıl 25 Nisan 2010 Pazar akşamı Yassıköy Astrea Düğün Salonu'nda gerçekleşti.

Program öncesi katılımcılara Gümülcine S. Müftülüğü tarafından üç ayda bir periyodik olarak yayınlanan Rehber Dergisi hediye edildi.

Program, Gümülcine S. Müftülüğü'ne bağlı Tasavvuf Musikisi Korosu'nun açılışı ile başladı. Bunu Büyük Sirkeli Köyü Din Görevlisi Mustafa Karahüseyin, Tuzçuköy Din Görevlisi Emin Pişka ve Hasköy Din Görevlisi Ahmet Arif Emin'in birlikte okudukları Kur'an-ı Kerim ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif'in açılış konuşması takip etti.

Kurcalı Köyü Kur'an Kursu Öğrencileri'nin seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ve şiirler etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin AY "Onun Hayatı Kur'an'dı" konulu konuşmasında Hz. Peygamber'in hayatından çeşitli örnekler sundu.

Programın devamında Dolmabahçe Camii Hatibi Halil Neciboğlu eşliğinde semazenler sema gösterisi yaptı.

Program, misafirlere Gümülcine'nin sembolü olan yeni cami ve saat kulesi tablosu hediye edilerek sona erdi.