/ Etkinlikler / Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri / Mevlid Kandili Özel Programı (2009)
18 Mart 2009

Mevlid Kandili Özel Programı (2009)

Gümülcine S. Müftülüğü'nün bu yıl ikincisini düzenlediği Mevlid Kandili Özel Programı 18 Mart 2009 Çarşamba akşamı Chris&Eve Hotel'inde gerçekleşti.

Program öncesinde katılımcılara dergi ve üzerinde Hz. Peygamber'in hadislerinin yer aldığı süs eşyası hediye edildi.

Program; K. Kerim okunması, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim ŞERİF'in açılış konuşması ile başladı.

Ardından T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç selâmlama konuşması yaptı. Sayın Mustafa Sarnıç konuşmasında;

"Saygıdeğer Konuklar, Bu akşam böylesine seçkin bir topluluğa hitap etmekten gerçekten büyük bir kıvanç duyuyorum. Ben de gerek şahsım, gerek mesai arkadaşlarım ve eşleri adına hepinizi sevgi ve saygıyla selâmlıyorum.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü Sayın Faziletli Müftümüz İbrahim Şerif'in bizleri böylesine önemli bir geceye davet etme nezaketini göstermiş olmasından dolayı teşekkürlerimi sunarım. Hakikaten Azınlığımızın Peygamber Efendimiz'in doğumunun kutlandığı bir geceye böylesine ilgi göstermesi ve görüyorum ki bayanlarımızın, hanımlarımızın sayısının erkeklerden daha fazla (Herhalde sabahki konferans da etkili oldu.) Gerçekten çok mutluluk verici, kıvanç vericidir. Tabii ki burada bu gecenin önemi anlatılacaktır. Burada Saygıdeğer İstanbul Müftümüz var. Ben kendisini geçmişten de tanıyorum. İnanıyorum ki bizlere zevkle dinleyeceğimiz çok önemli mesajlar verecektir. Şu anki halimizle konferanstan sonraki iç dünyamızın farklı olacağını şimdiden söyleyebilirim. Ama hakikaten böylesine bir kalabalığı beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Hepinize şükranlarımı sunmak istiyorum.

Bu tür etkinlikler önemlidir. Burada azınlık tabii ki adı üstünde azınlık durumundadır. Sizlerin her zaman birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi önemlidir. Bu tür etkinlikler de esasen birlik ve beraberliği perçinleyen önemli olaylardır. Bu itibarla bundan sonra da bu tür faaliyetlerin aynı kararlılıkla sürdürülmesini diliyoruz. Anladığım kadarıyla bu akşam ayrıca ilâhi grubunun da bir dinletisi olacak, kendilerine başarılar diliyorum. Ayrıca basın mensuplarını da görüyorum burada, bizi her zaman izliyor ve gelişmeleri tüm dış dünyaya aktarıyorlar. Buradan bütün basın mensubu arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum.

Kısacası, saygıdeğer kardeşlerim, ben inanıyorum ki Azınlığın yarını bugünden daha iyi olacaktır. Bu duygular içerisinde hepinizi tekrar sevgi ve saygıyla selâmlıyorum. Teşekkür ederim." dedi.

Devamında Hz. Peygamber'in güzel ahlâkından örneklerin sunulduğu sinevizyon gösterisi yapıldı. Program içerisinde Gümülcine S. Müftülüğü'ne bağlı ilâhi korosu çeşitli eserler seslendirdi.

Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa ÇAĞRICI, "Hz. Peygamber ve İslâm'da Aile" konusunda dinleyicilere bir konuşma yaptılar.

Mevlid Kandili Özel Programı'na yaklaşık 3000 kişi katıldı.