/ Etkinlikler / Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri / Mevlid Kandili Özel Programı (2008)
26 Mart 2008

Mevlid Kandili Özel Programı (2008)

Gümülcine S. Müftülüğü, 26 Mart 2008 Çarşamba günü saat 20:00'de Gümülcine Kirlik Yolu üzerinde bulunan Chris&Eve Hotel'de geniş katılımlı bir Mevlid Kandili Özel Programı düzenledi.

Salon girişinde katılımcılara Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in davranışlarından örnekler bulunan kartelâlar ve program broşürü dağıtıldı.

Etkinliğe T.C Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Din Musikisi Uzmanı Fatih Koca katıldılar.

Programa T.C Gümülcine Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, eski milletvekilleri Galip Galip, Hasan Hatipoğlu, İsmail Rodoplu, Vali Yardımısı Sibel Mustafa, Mehrikoz Nahiye Başkanı Abdulkadir Hafız Hoca, Hemetli Nahiye Başkanı Mehmet Eminoğlu, azınlık dernek başkanları ve 2000'in üzerinde izleyici katıldı.

Rodop İli Milletvekili Ahmet Hacıosman ve Pasok İskeçe Milletvekili Dr. Çetin Mandacı yoğun işleri sebebiyle programa katılamadıkları için tebrik mesajları gönderdiler.

Program Gümülcine S. Müftüsü İbrahim ŞERİF'in açılış konuşması ile başladı. Ardından Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Gümülcine S. Müftülüğü'ne bağlı ilâhi korosu katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Fatih Koca ney ve uduyla ilâhi korosuna eşlik etti.

T.C. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, katılımcılara "İslâm Medeniyeti'nde Birlikte Yaşama Tecrübesi" konulu konferans verdi.

Gece, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'nin bu gece için okunan 106 hatmi şerif için yaptığı dua ile son buldu.