/ Etkinlikler / Kur'anı Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları / 11. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali
08 Mayıs 2016

11. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali

Gümülcine S. Müftülüğü ve Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği'nin katkılarıyla bu yıl 11. si düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nın finali 8 Mayıs 2016 Pazar günü Gümülcine Bağlar Mahalle (Kemerli) Camii'nde gerçekleşti.

Etkinliğe Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Osman Şahin, B.T.C.D.G.D. Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Gümülcine Belediyesi Meclis Üyesi Rıdvan Molla İsa, İpsala Müftülüğü'nü temsilen Vaiz Kadir Kınık ve Din Görevlisi Fatih Şahin, mahalle sakinleri, din görevlileri ve civar köylerden misafirler katıldı.

Yarışma öncesi Bağlar Mahallesi Kur'an Kursu Öğrencileri, hazırladıkları şiirler, ilâhiler ve Kur'an-ı Kerim'den okudukları ayetler ile bir sunum yaptılar.

Bağlar Mahallesi'nin ev sahipliği yaptığı yarışma Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'in yönetiminde gerçekleşti.

Yarışma Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif'in bilgisayar ortamında ilk yarışmacıyı belirlemesi ile başladı. Yarışmacıların sırası, okuyacakları sureler ve sayfaların numaraları bilgisayar ortamında belirlendi.

Bölgeler arası yapılan elemeler sonucunda 1. bölgeden Melikli Köyü Kur'an Kursu, 2. bölgeden Demircili Köyü Kur'an Kursu, 3. bölgeden Kozlukebir Mescit Kur'an Kursu, 4. bölgeden Muratlı Köyü Kur'an Kursu, 5. bölgeden Kurcalı Köyü Kur'an Kursu, Gümülcine Merkez'den Süpüren Mescidi Kur'an Kursu, Balkan Bölgesi'nden Üşekdere Köyü Kur'an Kursu, Meriç (Evros) Bölgesi'nden Kartunça Köyü Kur'an Kursu finalde yarışmaya hak kazandılar.

Yarışmada Yeni Mahalle Kur'an Kursu Öğreticisi M. Emin Ahmet, Kur'an Kursları Denetleyicisi İsmail Ahmet, Kırmahalle İmamı Hafız Hasan Hüseyin, Çilingir Mahalle Kur'an Kursu Öğreticisi Hakkı Kırdali ve Kır Vakıf Köyü Din Görevlisi Hafız Ahmet Veli Ahmet jüri üyesi olarak görev aldılar.

Jüri Üyelerinin değerlendirmesi neticesinde dereceye giren öğrenciler Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet tarafından ilân edildi. Buna göre dereceye giren öğrenciler:

1. Sevde Bostancı Kurcalı 487
2. Saliha Koca Hasan Muratlı 476
3. Seher Hüse Üşekdere 470
4. Ceyda Ahmet Kozlukebir 469
5. Duygu Kara Mehmet Melikli 459
6. Meryem Solak Demircili 455
7. Elif Mahmut Gümülcine Süpüren M. 449
8. Alperen Berbat Kartunça 433

Ödül töreni öncesi Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Osman Şahin ve İpsala Müftülüğü Vaizi Kadir Kınık günün anlam ve önemi ile ilgili birer kısa konuşma yaptılar.

Akabinde öğrencilere hediyeleri, hocalarına da plâketleri takdim edildi.

Etkinliğin sonunda misafirlere yemek ikram edildi. Yarışma gelecek yıl kurallar gereği Kurcalı Köyü'nde yapılacaktır.

Gümülcine Bağlar Mahallesi'nde 11.si düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması finaline katlı sağlayan Max Ayranları'na, İbrahim Hasan'a (Neo Elektrik Beyaz Eşya), Eti'ye, Ülker Has Gıda'ya, Oba Et Ürünleri'ne, Kahveci Şerafettin'e, King Food Döner'e, Şükriye Market'e, Optiland Gözlük Mağazası'na, RAM Computers Adnan Hoca'ya, Foto Center'e, Kalp Doktoru Orhan Çakır'a, Manifaturacı İrfan Çavuş'a, Bimfi Giyim Mağazası'na, Faikler Demir Ticareti'ne, D.E.B. Partisi'ne, Rodop İli Milletvekili İlhan Ahmet'e, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet'e, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı'ya, Aşçı Rıdvan'a, Bulgaristan Magic Elektronik'e, Murat Yunus'a, Trakya Mobilya'ya, ve Bağlar Mahallesi Sakinleri'ne teşekkürlerimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.