/ Etkinlikler / Kur'anı Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları / 12. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali
07 Mayıs 2017

12. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali

Gümülcine S. Müftülüğü ve Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nın finali 7 Mayıs 2017 Pazar günü Kurcalı Köyü'nde gerçekleşti.

8 bölgede yapılan elemeler sonucunda, bölge birincileri finalde yarışmaya hak kazandılar.

Bu yıl 12.si düzenlenen yarışmaya Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Davut Ocak, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kozlukebir Sabık Belediye Başkanı İbrahim Şerif, B.T.C.D.G.D. Başkanı Sadık Sadık, Türkiye'den misafir olarak İpsala Müftüsü Ercan Özelce, İpsala Din Görevlisi Fatih Şahin, köy halkı, din görevlileri ve çevre köylerden misafirler katıldılar.

Yarışma öncesi Kurcalı Köyü Kur'an Kursu Öğrencileri, izleyicilere hazırladıkları şiirler ve ilâhiler ile bir sunum yaptılar.

Yarışma, geçen yılın birincisi olan Sevde Bostancı'nın okuduğu aşr ile başladı.

Yöneticiliğini Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'in yaptığı yarışma, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif'in bilgisayar ortamında ilk yarışmacıyı belirlemesi ile başladı. Yarışmacıların sırası, okuyacakları sureler ve sayfaların numaraları bilgisayar ortamında belirlendi.

Yarışmada Kur'an Kursları Denetleyicisi İsmail Ahmet, Kırmahalle Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Hasan Hüseyin, Kır Vakıf Köyü Kur'an Kursu Öğreticisi Ahmet Veli Ahmet, Kozlukebir Mescit Kur'an Kursu Öğreticisi İbrahim Yusuf, Çilingir Mahalle Kur'an Kursu Öğreticisi Hakkı Kırdali jüri üyesi olarak görev aldılar.

Dereceye girenler açıklanmadan önce Gümülcine S. Müftüsü bir konuşma yaptı. Öncelikle Kurcalı Köyü Halkı'na böyle güzel bir etkinliği hazırladıkları için teşekkür etti. Akabinde Sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde iki emanet olarak ifade ettiği Kur'an-ı Kerim ve sünnetine vurgu yaptı. Azınlıkta yaşayan bizlerin yollarını sapıtmamaları için bu iki emanete sıkı sıkı sarılmamız gerektiğini vurguladı. Kur'an Kurslarımızın amacının da bu iki emanete sahip çıkmak olduğunu ifade etti.

İpsala Müftüsü Ercan Özelce bir selamlama konuşması yaptı.

T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Davut Ocak konuşmasında, Kur'an-ı Kerim'i sadece doğru ve güzel okumak değil, anlayıp hayata doğru bir şekilde taşımak gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların akabinde Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif Jüri üyelerine plâketlerini takdim etti.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi neticesinde dereceye giren öğrenciler Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet tarafından ilan edildi. Buna göre:

1. Merve Haseki Evrenköy 471
2. İlkay İsmail Domruköy 464
3. Duygu Karamehmet Melikli 463
4. Berkant Arabacı Seymen 457
5. Havva Kamber Üşekdere 448
6. Sude Salih Payamlar 446
7. Abdullah Kaplan Bağlar Mahallesi 444
8. Ravza Kuru B. Derbent 430

Sponsorların vermiş oldukları ödüllerin takdimi ile program sona erdi.

Kurcalι Κöyü'nde 12.si düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması finaline katlı sağlayan Max Ayranları'na, İbrahim Hasan'a (Neo Elektrik Beyaz Eşya), Ülker Has Gıda'ya, Kahveci Şerafettin'e, King Food Döner'e, Şükriye Market'e, Foto Center'e, Kalp Doktoru Orhan Çakır'a, Manifaturacı İrfan Çavuş'a, Bimfi Giyim Mağazası'na, Faikler Demir Ticareti'ne, Rodop İli Milletvekili İlhan Ahmet'e, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet'e, Trakya Mobilya'ya, Börekçi Gürol'a, Fehim Veli Eczanesi'ne ve Kurcalı Köyü Sakinleri'ne teşekkürlerimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.