/ Etkinlikler / Kur'anı Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları / 3. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali
11 Mayıs 2008

3. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali

Gümülcine S. Müftülüğü ve Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği'nin düzenlediği Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finali bu yıl Rodop İli'ne bağlı Kurcalı Köyü'nde gerçekleşti.

11 Mayıs 2008 Pazar günü yapılan yarışmayı Batı Trakya'nın birçok köyünden katılan halkın yanı sıra T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Onur Ekren, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediye Başkanı Halit Mehmet, belediye iktidar ve muhalefet meclis üyeleri ilgiyle takip ettiler.

Yarışma programı Gümülcine S. Müftüsü Sayın İbrahim ŞERİF'in açılış konuşmasıyla başladı. Müftü konuşmasında; Kur'an Kursları'nın önemini, yarışmaların hem çocukları hem de hocalarını teşvik ettiğini, ailelerin mutlaka çocuklarına ve kurslara destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Müftü Yardımcısı Fehim AHMET'de yaptığı konuşmada; Kur'an Kursları'nın yapılanması, uygulanan program ve yarışmanın süreci hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Program, geçen yıl 2.si düzenlenen yarışmanın birincisi olan Kurcalı Köyü'nden Fatma Adem'in okuduğu Kur'an-ı Kerimle devam etti. Kur'an-ı Kerim'in okunmasından sonra Gümülcine S. Müftüsü İbrahim ŞERİF'in ilk yarışmacı için kura çekmesiyle başladı.

3. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na 8 bölgeden finale kalan 24 öğrenci katıldı. 21-24 Nisan tarihlerinde bölge ön elemeleri yapılmak suretiyle final yarışması gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin azim, çalışkanlıkları ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaları, değerlendirmeyi yapan 5 jüri üyesini hayli zorladı. Jüri Heyeti değerlendirmesini yaptıktan sonra, Jüri Başkanı M.Emin AHMET tarafından ilk üç dereceye giren yarışmacıların isimleri açıklandı. Buna göre:

1.  Özge İbrahim Mehmet  Büyük Sirkeli 438
2.   Elif Süleyman  Kozlukebir 418
3.   Ayşe Mehmet  Değirmendere 417

Sunuculuğunu Kurcalı Köyü'nden Fatma Adem'in yaptığı yarışmada; yarışmacı, okunacak sayfa ve dua bilgisayar ortamında çekilen kura ile belirlendi.

Yarışmaya birçok sponsorun katılması, Kurcalı Köyü'nün kadını-erkeğinin organizasyonu sahiplenmesi, Kurcalı Köyü Kur'an Kursu Öğrencileri'nin okudukları şiir ve ilâhiler, katılanların farklı ve heyecanlı bir gün yaşamalarına vesile oldu.

Yarışmanın kuralı gereği bir sonraki yarışmanın finali birinci olan yarışmacının köyünde gerçekleşiyor. Bu kurala göre 4. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Büyük Sirkeli Köyü'nde yapılacaktır.