/ Etkinlikler / Kur'anı Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları / 4. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali
10 Mayıs 2009

4. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali

Gümülcine S. Müftülüğü, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği, Rodop Rüzgârı Dergisi ve Büyük Sirkeli Köyü Kur'an Kursu'nun organizasyonu ile 4. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Finali 10 Mayıs 2009 Pazar günü Büyük Sirkeli Köyü Camii'nde gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması finaline; T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Kültür Ateşelerden Hakan Akyıldız ve Murat Bircan, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık ve dernek üyeleri, Rodop Pasok Milletvekili Ahmet Hacıosman, Sirkeli ve Kozlukebir Belediye Başkanları, çevre köylerden gelen çok sayıda bay-bayan izleyici ve dinleyici olarak katıldılar.

Yarışma öncesi Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif Kur'an-ı Kerim ve Önemi hakkında, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet Kur'an Kursları ve Yarışma alanında, izleyenlere ve dinleyenlere bilgiler verdiler.

4. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na 8 bölgeden ön eleme ve yarı finali geçerek finale katılmaya hak kazanan 8 öğrenci katıldı. Yarışmada jüri üyesi olarak Mehmet Hafız Hoca, İbrahim Kuru, İsmail Karaali, Cahide Haseki ve Hacer Gökçek görev aldılar. Jüri heyetinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren öğrenciler bilgisayar ortamında belirlendi. Buna göre:

1.  Elif Süleyman  Kozlukebir 454
2.   Ayşe Ş. Damatoğlu  Gümülcine 429
3.   Merve M. Hüseyin  Demirbeyli 394

Yarışma sonunda T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç kısa bir selâmlama konuşması yaptı. Ardından finalde yarışan öğrencilerin öğretmenlerine teşekkür belgelerinin verilmesi, yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ve öğlen namazının kılınmasıyla yarışma sona erdi.