/ Etkinlikler / Kur'anı Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları / 8. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali
12 Mayıs 2013

8. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali

Gümülcine S. Müftülüğü, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği ve Rodop Rüzgârı Dergisi'nin ortaklaşa olarak düzenledikleri Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nın finali, 12 Mayıs 2013 Pazar günü Hacıören Köyü'nde gerçekleşti.

Bu yıl 8.si düzenlenen yarışmaya Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Adnan Öztürk, Rodop Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Karayusuf, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Aliçavuş, Kozlukebir Belediyesi Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin, Hemetli eski nahiye başkanı Mehmet Eminoğlu, Türkiye'den misafir olarak Edirne İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, İpsala Müftüsü İsmail Geyim, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Nejdet Ünal katıldı.

Kalabalık bir insan topluluğunun katılımı ile gerçekleşen yarışmanın sunuculuğu ve yöneticiliğini yapan Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, yarışmanın hakkında kısa bir bilgi verdi. Akabinde B.T.C.D.G.D. Başkanı Ahmet Arif Emin kısa bir konuşma ile katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Geçen yıl 7.si düzenlenen yarışmanın birincisi olan Yunus Sar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan yarışmada, yarışmacıların sırası ve okuyacakları sayfalar bilgisayar ortamında belirlendi.

7 bölgeden yarı finali geçerek finale katılmaya hak kazanan 7 öğrencinin katıldığı yarışmada Edirne İl Müftü Yardımcısı Hafız İbrahim Memiş, Kur'an Kursları Denetleyicisi İsmail Ahmet, Kır Vakıf Köyü Din Görevlisi Hafız Ahmet Veli Ahmet, Kozlukebir Köyü Kur'an Kursu Öğreticisi Hafız İbrahim Yusuf ve Kırmahalle İmamı Hafız Hasan Hüseyin jüri üyesi olarak görev aldılar.

Jüri Heyeti değerlendirmesini yaparken Hacıören Köyü Azınlık İlkokulu bahçesinde güzel bir gösteri yapan Kur'an Kursu Öğrencileri, koro halinde şiirler, ilahiler okudular. Devamında da Gümülcine S. Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif konuşmasına, Hacıören Köy Halkı'na 8. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'na verdikleri destek ve düzenledikleri güzel organizasyondan dolayı teşekkür edip dereceye giren yarışmacıları tebrik ederek başladı. Hacıören Köyü'nün özel bir köy olduğunu ve burada çok önemli zatlar yetiştiğine vurgu yapan Şerif, konuşmasının kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Edirne İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, bu güzel çocukların vesilesi ile toplanıldığını belirterek Kur'an'ın öneminden bahsetti.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Nejdet Ünal, burada bu gün yaşadıklarının kendisinden unutulmaz bir hatıra bıraktığını belirterek başladığı konuşmasına Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin tüm öğrencilere açık olduğunu, buradan da öğrencileri beklediklerini ifade ettiler.

T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Adnan Öztürk, Hacıören Köyü Sakinlerine, dereceye giren tüm öğrencilere ve velilerine teşekkür etti. Ayrıca annelere günü olması sebebiyle tüm annelerin annelere gününü kutladı.

Jüri heyetinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren öğrenciler belirlenerek Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet ve Edirne İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş tarafından ilân edildi. Dereceye giren öğrenciler:

1. Seher Sar Ahmet Çiftlik 476
2. Büşra Kahraman Ortakışla 474
3. Zehra Berat Gümülcine 469
4. Okan Ali Muratlı 466
5. Emir Kuru B. Derbent 455
6. Melike Molla Hüseyin Domruköy 453
7. Eray Hacı Süleyman Hemetli 447

Yarışmacılara ödülleri Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Karayusuf, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Rodop Rüzgarı Dergisi Sahibi İbrahim Baltalı, eski milletvekili İlhan Ahmet, Hemetli eski nahiye başkanı Mehmet Eminoğlu, Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hüse Mustafa, Kozlukebir Belediyesi Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin, Rahim Kurt, İbrahim Halil Hasan tarafından takdim edildi.

Ayrıca bu yıl, yarışmanın başladığı günden bu yana katkıda bulunan Max Ayranları'na Şükriye Market'e, İbrahim Baltalı'ya, Murat Yunus'a, Rahim Kurt'a (Pınar Bayii), Ülker Yunanistan Bayii'ne, Adnan Hoca'ya (Bilgisayarcı), İbrahim Halil Hasan'a (Neo Elektrik), İsmail Mehmet'e, Karagöz Manifatura Sahibi'ne ve dereceye giren öğrencilerin hocalarına Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif tarafından plâket takdim edildi.

Hacıören Köyü'nde 8.si düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması finaline katlı sağlayan Erol Bey (Max Ayran), İbrahim Hasan (Neo Elektrik Beyaz Eşya), İsmail Mehmet (Kozlukebir), Rahim Kurt (Pınar Bayi), Adnan Hoca (Bilgisayarcı), Şükriye Market, Manifaturacı İrfan, D.E.B. Partisi?ne, Kurcalı'dan Adem Petrol'e, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif'e, Kozluekbir Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hüse Mustafa'ya, sabık milletvekili İlhan Ahmet'e Kolzukebir Belediyesi Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin'e, Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Eminoğlu'na, Sütçühakkılar Manifatura'ya, Doktor Orhan Çakır'a, Eti Gıda'ya ve Hacıören Köyü Sakinlerine teşekkürlerimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.