/ Etkinlikler / Kur'anı Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları / 9. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali
11 Mayıs 2014

9. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali

Gümülcine S. Müftülüğü, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği ve Rodop Rüzgârı Dergisi'nin geleneksel olarak bu yıl dokuzuncusunu düzenledikleri Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finali 11 Mayıs 2014 Pazar günü Çiftlik Köyü Camii'nde gerçekleşti.

Çiftlik Köyü Halkı'nın ev sahipliği yaptığı yarışmaya Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Alper Atak, B.T.C.D.G.D. Başkanı Ahmet Arif Emin, Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, İpsala İlçe Müftüsü İsmail Geyim, Edirne ve Keşan'dan 70 kişilik bir grup ve büyük bir kalabalık katıldı.

Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'in sunuculuğunu ve koordinatörlüğünü yaptığı yarışma hakkında genel bilgi verildi ve geçen yılın birincisi Seher Sar Ahmet'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından yarışmacıların sırası ve okuyacakları sayfalar bilgisayar ortamında belirlendi.

7 bölgeden ön eleme ve yarı finali geçerek finale katılmaya hak kazanan öğrencilerin katıldığı yarışmada Kur'an Kursları Denetleyicisi İsmail Ahmet, Kozlukebir Köyü Kur'an Kursu Öğreticisi Hafız İbrahim Yusuf, Kır Vakıf Köyü Din Görevlisi Hafız Ahmet Veli Ahmet, Kırmahalle İmamı Hafız Hasan Hüseyin, Demirören Köyü Kur'an Kursu Öğreticisi İbrahim Kuru jüri üyesi olarak görev aldılar.

Jüri Heyeti değerlendirme yaparken Çiftlik Köyü Kur'an Kursu Öğrencileri hazırladıkları mini programı cami bahçesinde icra ederek izleyicilerin güzel vakit geçirmelerine sebep oldular.

Gösterinin ardından konuşan Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Çiftlik Köyü Halkı'nı böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti. Bu etkinliğe misafir olarak katılan Edirne, Keşan ve İpsala'dan gelen misafirlerle etkinliğin daha anlamlı hale geldiğini belirttiği konuşmasında dereceye giren çocukları, onları yetiştiren hocalarını ve onları destekleyen anne-babalarını tebrik etti.

T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Alper Atak, Keşan, İpsala İlçe Müftüleri Süleyman Yeniçeri ve İsmail Geyim de birer selamlama konuşması yaptılar.

Jüri Heyetinin değerlendirmesi neticesinde dereceye giren öğrenciler Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet tarafından ilân edildi. Buna göre dereceye giren öğrenciler:

1. Ayşe Karahüseyin B. Sirkeli 490
2. Zehra Berat Gümülcine 483
3. Merve Hoca Bıyıklıköy 478
4. Sevda Rahim Melikli 463
5. Erdem Sadık Salih Muratlı 444
6. Gizem Pandır Babalar 443
7. Mehmet Bilal Mustafa Hemetli 431

Programın ardından yarışmada görev alan jüri üyelerine Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Alper Atak tarafından plâket takdim edildi.

Akabinde yarışmacılara da ödülleri protokol ve sponsorlar tarafından verildi.

Etkinliğin ardından misafirlere yemek ikram edildi. Yarışma gelecek yıl kurallar gereği B. Sirkeli Köyü'nde yapılacaktır.

Çiftlik Köyü'nde 9.su düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması finaline katlı sağlayan Max Ayran'a, İbrahim Hasan'a (Neo Elektrik Beyaz Eşya), Rahim Kurt'a (Pınar Bayi), Ülker Bayi'ne, Tamek Gıda'ya, Oba Et Market'e, Foto Joy'a, Foto Center'a, King Good'a Adnan Hoca'ya (Bilgisayarcı), Avukat Önder Mümün'e, Sibel Mustafaoğlu'na, Şükriye Market'a, Manifaturacı İrfan Çavuş'a, BİMFİ Giyim Mağazası'na, D.E.B. Partisi'ne, Kurcalı'dan Adem Petrol'e, Şapçı'dan Rıdvan Çakır'a, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif'e, Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hüse Mustafa'ya, Kozlukebir Belediyesi Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin'e, Kozlukebir Belediye Başkan Adayı Rıdvan Ahmet'e ve Çiftlik Köyü Sakinleri'ne teşekkürlerimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.