/ Etkinlikler / Kur'anı Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları / 10. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali
10 Mayıs 2015

10. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali

Bu yıl 10. su düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nın finali 10 Mayıs 2015 Pazar günü Büyük Sirkeli Köyü Camii'nde gerçekleşti.

Gümülcine S. Müftülüğü ve Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen yarışmaya T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, B.T.C.D.G.D. Başkanı Sadık Sadık, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin, Doğu Trakya Makedonya Bölge Genel Sekreterliği Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, sivil toplum kuruluşları üyeleri, eyalet meclis üyeleri, din görevlileri, köy halkı, Türkiye'den de İpsala İlçe Müftüsü İsmail Geyim, eşi ve İpsala'dan din görevlileri katıldılar.

Büyük Sirkeli Köyü'nün ev sahipliği yaptığı yarışma ile birlikte köyde camiinde düzenlenen mevlid-i şerife ve  kermese  çevre köylerden ilgi büyüktü.

Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'in yönetiminde gerçekleşen yarışma, geçen yılın birincisi Ayşe Kara Hüseyin'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Bilgisayar ortamında yarışmayı başlatan T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı yaptığı kısa konuşmada tüm yarışmacılara başarılar dileyip ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

Yarışmacıların sırası, okuyacakları sureler ve sayfaların numaraları bilgisayar ortamında belirlendi.

Bölgeler arası yapılan elemeler sonucunda 1. bölgeden Melikli Köyü Kur'an Kursu, 2. bölgeden Domruköy Kur'an Kursu, 3. bölgeden Kurcalı Köyü Kur'an Kursu, 4. bölgeden Seymen Köyü Kur'an Kursu, Gümülcine Merkez'den Bağlar Mahallesi Kur'an Kursu, Balkan Bölgesi'nden Hebilköy Kur'an Kursu, Meriç (Evros) Bölgesi'nden Büyük Dervent Köyü Kur'an Kursu finalde yarışmaya hak kazandılar.

Yarışmada Kur'an Kursları Denetleyicisi İsmail Ahmet, Kozlukebir Köyü Kur'an Kursu Öğreticisi Hafız İbrahim Yusuf, Kır Vakıf Köyü Din Görevlisi Hafız Ahmet Veli Ahmet, Kırmahalle İmamı Hafız Hasan Hüseyin, Yeni Mahalle Kur'an Kursu Öğreticisi M. Emin Ahmet jüri üyesi olarak görev aldılar.

Jüri Üyeleri değerlendirme yaparken Gümülcine S. Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu mevlit okudular.

Jüri Üyelerinin değerlendirmesi neticesinde dereceye giren öğrenciler Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet tarafından ilân edildi. Buna göre dereceye giren öğrenciler:

1. Hamza Delibekir Gümülcine Bağlar Mah. 488
2. Yunus Rahim Halil Domruköy 485
3. Sevda Rahim Melikli 479
4. Sevde Bostancı Kurcalı 465
5. Melih Mahmut Paşa Hebilköy 464
6. Berkan Arabacı Seymen 431
7. Ravza Kuru B. Derbent 400

Ödül töreni öncesi Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Akabinde T.C. Atina Büyükelçisi Kerim Uras ve T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin'in göndermiş oldukları tebrik mesajları okundu.

Yarışmacıların hocalarına plâketleri Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif tarafından takdim edildi.

Yarışmacılara da Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, İpsala İlçe Müftüsü İsmail Geyim, B.T.C.D.G.D. Başkanı Sadık Sadık, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Aliçavuş, İsmail Hüse Mustafa tarafından ödülleri takdim edildi.

Etkinliğin sonunda misafirlere yemek ikram edildi. Yarışma gelecek yıl kurallar gereği Gümülcine Bağlar Mahallesi'nde yapılacaktır.

Büyük Sirkeli Köyü'nde 10.su düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması finaline katlı sağlayan Max Ayranları'na, İbrahim Hasan'a (Neo Elektrik Beyaz Eşya), Rahim Kurt'a (Pınar Bayii), Eti'ye, Ülker Has Gıda'ya, Tamek Gıda'ya, Dimes Bayii'ne, Oba Et Ürünleri'ne, Kahveci Şerafettin'e, King Food Döner'e, Şükriye Market'e, Zevvali Lezzetler'e, Optiland Gözlük Mağazası'na, RAM Computers Adnan Hoca'ya, Foto Center'e, Kalp Doktoru Orhan Çakır'a, Manifaturacı İrfan Çavuş'a, Kimp Line Giyim Mağazası'na, Bimfi Giyim Mağazası'na, Model Line Ayakkabı Mağazası'na, Faikler Demir Ticareti'ne, D.E.B. Partisi'ne, Kozlukebir Belediyesi'ne, Kırmahalle Kırtasiyeci Hasan Gürkan'a, Eczacı Ercan Hüseyin'e, Trakya Mobilya'ya, İpsala Müftülüğü'ne ve Büyük Sirkeli Köyü Sakinleri'ne teşekkürlerimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.