17 Ekim Çarşamba
/ Etkinlikler / Temel Dini Bilgiler Yarışmaları / II. Hutbe ve Ezan Yarışması
06 Mart 2018

II. Hutbe ve Ezan Yarışması

Gümülcine S. Müftülüğü, Din Görevlileri arasında Hizmetiçi eğitim çerçevesinde “II. Etkili Hutbe Okuma” ve “II. Ezanı Güzel Okuma” Yarışmaları düzenledi.

İlki geçen yıl düzenlenen yarışmaların bu yıl bölge elemeleri 26-27-28 Şubat 2018 tarihlerinde 8 bölgede gerçekleşti. Elemeler sonucunda her iki kategoride finale kalan 8 bölge birincisi, 5 Mart 2018 Pazartesi günü genel finalde yarıştılar.

Gümülcine Şehreküstü Camii’nde yapılan finale katılan Gümülcine S. Müftüsü İbrahim ŞERİF, din görevlilerinin yarışmaya iştirakinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek yarışmacılara başarılar diledi. Din görevlilerinin icra ettikleri görev gereği kendilerini sürekli olarak yenilemeleri gerektiğini ifade ederek bu tür yarışmaların bu konuda önemli bir ivme kazandırdığını belirtti.

Din görevlileri kendilerinin hazırladığı hutbeyi etkili bir şekilde okumaya çalışarak jüriden ve bu yıl ilk kez uygulanan izleyici jürisinden puan toplamaya çalıştılar.

Buna göre II. Etkili Hutbe Okuma Yarışması’nın finali sonucunda:

1. Erol Yoluç-Demirbeyli Köyü Din Görevlisi
2. Hüseyin Kuru-Ahrenpınar Köyü Din Görevlisi
3. Şükrü Hacı-Kurcalı Köyü Din Görevlisi

“Ezanı Güzel Okuma” kategorisinde yarışmaya katılan din görevlileri hem sesleri hem de makamlarıyla icralarını gerçekleştirdiler. Yarışmacıların kendilerinin belirlediği makamla katıldıkları yarışmanın finali sonunda:

1. Nihat Kaplan-Gümülcine Harmanlık Camii Din Görevlisi
2. Hüseyin Kuru-Ahrenpınar Din Görevlisi
3. Lütfü Karahüseyin-Basırlıköy Din Görevlisi

ilk üç sırayı paylaştılar.

Din görevlilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamı diliyoruz.