25 Şubat Pazar
/ Etkinlikler / Kurs Etkinlikleri / Çocuğunu Al Sabah Namazına Gel (Yassıköy)
12 Şubat 2018

Çocuğunu Al Sabah Namazına Gel (Yassıköy)

Gümülcine S. Müftülüğü, çocukların camilere olan ilgisini arttırmak, camileri tanımak, sahiplenmek ve sabah namazının cemaatle kılınmasını teşvik etmek amacıyla “Çocuğunu Al Sabah Namazına Gel” projesini başlattı.

Projenin ilk durağı 4 Şubat 2018 Pazar günü Gümülcine Şehreküstü Camii idi. Gümülcine S. Müftülüğü din görevlilerinden Orhan Bülbül’ün görev yaptığı Şehreküstü Camii’nde gerçekleşen programa ilgi büyüktü.

Projenin ikinci durağı da Yassıköy Camii idi. 11 Şubat 2018 Pazar sabahı Yassıköy Camii’nde hep beraber sabah namazları kılındı.

Kız çocukları anneleri ile caminin üst katında, erkek çocukları da babaları ile beraber alt katta sabah namazlarını eda ettiler.

Programa Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, B.T.C.D.G.D. Başkanı Sadık Sadık, Yassıköy Namaz Görevlisi ve Kur’an Kursu Öğreticisi Yusuf Hüseyinoğlu, Yassıköy Kur’an Kursu Öğreticisi Orhan Bülbül, çevre köylerin din görevlileri, çocuklar ve ebeveynleri ve köy halkı ve çevre köylerden izleyiciler katıldılar.

Hep birlikte kılınan sabah namazının ardından Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif cemaate vaaz ederek başlatılan proje hakkında bilgi verdi. Akabinde camiye gelen cemaate kahvaltı ikram edildi.

Uykularından feragat ederek büyükleriyle sabah namazı için camiye koşan çocuklar herkesi duygulandırdı ve 'projenin hedefe doğru yol aldığı' şeklinde yorumlar yapıldı.

"Çocuğunu al, sabah namazına gel" projesi belirli aralıklarla farklı köylerde ve merkez camilerinde devam edecektir.