/ Etkinlikler / İftarlar / Kurcalı Köyü'nde Tarihi İftar
19 Haziran 2017

Kurcalı Köyü'nde Tarihi İftar

T.C. Başbakanı Sayın Binali Yıldırım, 19 Haziran 2017 Pazartesi günü Atina temaslarının ardından aynı günün akiam saatlerinde Batı Trakya’yı ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım ilk olarak Gümülcine - Kırmahalle Camii’nde soydaşlarla buluştu, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’yı ziyaret etti ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleriyle görüştü. Başbakan Yıldırım, ziyaretinin devamında da Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı Köyü Halkı’nın onuruna vermiş olduğu iftara katıldı. Köy meydanında Yıldırım’ı Danışma Kurulu üyeleri, Kurcalı Mütevelli Heyeti ile geleneksel kıyafetler giymiş kızlar çiçeklerle karşıladı. İftar öncesi Kurcalı Çocuklar İlahi Korosu izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Başbakan Yıldırım’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolusu Ali Rıza Akıncı, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ile Başbakan Danışmanı Abdullah Eren, Eski Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman eşlik etti.

Türk heyetinin yanı sıra protokolde; milletvekilleri İlhan Ahmet ve Hüseyin Zeybek, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, şehit Mustafa Canbaz’ın Babası Ahmet Cambaz Hasan, DEB Partisi G. Başkanı Mustafa Ali Çavuş, işadamı Levent Sadık Ahmet, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, BAKEŞ Başkanı ve sabık milletvekili Ahmet Hacıosman’ın yanısıra Türkiye ve Yunanistan’dan dernek başkanları, yerel yönetim başkanları, belediye meclis üyeleri ile kurum ve kuruluşların başkanları katıldı.