18 Ağustos Cumartesi
/ Etkinlikler / İftarlar / Gümülcine S. Müftülüğü ve G.T.G.B. İftarı (2018)
14 Haziran 2018

Gümülcine S. Müftülüğü ve G.T.G.B. İftarı (2018)

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ve Gümülcine Türk Gençler Birliği (G.T.G.B.) organizatörlüğünde geleneksel hale gelen iftar yemeği, bu yıl da 13 Haziran 2018 Çarşamba günü Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesinde düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftara başta ev sahipleri Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet ve G.T.G.B. Başkanı Necat Ahmet olmak üzere; T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu, T.C. Diyanet İleri Başkanlığından Görevli Vaiz Mehmet Karaarslan, Keşan Müftüsü Mehmet Yiğit, Edirne Selimiye Camii İmamı Alpcan Çelik, D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Meclis Üyesi Mustafa Katrancı, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Gümülcine Ziraat Bankası Şube Müdürü Mustafa Karabulut, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, THY Selanik Müdürü Utku Yazan, diğer azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri, din görevlileri, mütevelli heyeti başkanları ve Gümülcine Türk Gençler Birliği üyeleri katıldılar.

İftar öncesi Gümülcine S. Müftülüğü İlahi Korosu birbirinden güzel eserler icra etti. Akabinde Edirne Selimiye Camii İmamı Alpcan Çelik, Asr-ı Şerif okudu.

Okunan ezanla hep birlikte iftarlar açıldı. Çok sayıda kadın ve çocukların da hazır bulunduğu iftarda yemek duasını Keşan Müftüsü Mehmet Yiğit yaptı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, G.T.G.B. Başkanı Necat Ahmet ve T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.