/ Haberler / Müftü İbrahim Şerif Mecelle Sempozyumu'nda
25 Eylül 2017

Müftü İbrahim Şerif Mecelle Sempozyumu'nda

Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye Adalet Akademisi tarafından Grand Swiss Belhotel Çelik Palas'ta 25-27 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen "Uluslararası Mecelle-i Ahkâm-ı Adliyye Sempozyumu"na katıldı.

Uluslararası Mecelle-i Ahkâm-ı Adliyye Sempozyumu (Tedvini-Uygulaması ve Günümüze Etkileri) farklı bölgelerden çeşitli ülkelerin akademisyenleri, hukuk uzmanları ve yargı mensuplarının katılımı ile gerçekleşti.

Sempozyuma Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, çeşitli ülkelerden milletvekilleri, yüksek mahkeme başkanları, başsavcılar ve bilim adamları katıldı.

Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif "Batı Trakya’da Müftülerin Yetkileri ve Mecelle" başlıklı bir sunum yaptı.