17 Ocak Çarşamba
/ Haberler / Avrasya Fetva Meclisi II. Toplantısı Düzenlendi
19 Aralık 2017

Avrasya Fetva Meclisi II. Toplantısı Düzenlendi

16-17 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul’da Avrasya İslâm Şurası üye ülkelerinin katılımıyla Avrasya Fetva Meclisi II. Toplantısı düzenlendi.

Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe S. Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu'nun katıldığı toplantıya 24 ülkeden bilim ve din adamları katıldı.

Avrasya Fetva Meclisi, "Avrasya Coğrafyasındaki Fetva Kurumlarının Yöntemleri ve Güncel Tıbbi Meseleler" gündemiyle Din İşleri Yüksek Kurulunun ev sahipliğinde toplandı.

Toplantının açış konuşmasını yapan, aynı zamanda Avrasya İslâm Şurası Başkanlığını da yürüten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Avrasya İslam Şûrası Fetva Meclisinin İslam'ın temel bilgi kaynaklarını ve usulünü dikkate alarak, güncel talep ve ihtiyaçlara cevaplar üretmek üzere oluşturulduğunu söyledi.

Avrasya'nın İslam kültür ve medeniyetinde ilim, irfan ve hikmet merkezi olduğuna işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Avrasya Fetva Meclisinin en önemli görevinin fetva konusundaki kargaşayı ortadan kaldırmak ve mümkün mertebe mahalli özellikler taşıyan konuların dışında, hepimizi ilgilendiren ortak meselelerde ortak cevaplar üretmek olduğunu ifade etti.