27 Mayıs Pazar
/ Haberler / 13. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali
15 Mayıs 2018

13. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali

Gümülcine S. Müftülüğü ve Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nın finali ve Evrenköy Camii'nin açılışı 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü Evrenköy'de gerçekleşti.

Etkinliğe Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu çalışanlarından Cüneyt Ahmet, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Eyalet Meclis Üyeleri Önder Mümin ve Mustafa Katrancı, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, BAKEŞ Başkanı ve sabık milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Türkiye’den Konya Sabık Milletvekili Abdullah Gencer, Edirne Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Yıldız Gürsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinin yanı sıra etraf köylerden kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

Yarışma, geçen yılın birincisi Merve Haseki'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

8 bölgede yapılan elemeler sonucunda, bölge birincileri finalde yarışmaya hak kazandılar.

Yarışmada Kur'an Kursları Denetleyicisi İsmail Ahmet, Kır Mahalle Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Hasan Hüseyin, Kır Vakıf Köyü Kur'an Kursu Öğreticisi Ahmet Veli Ahmet, Büyük Sirkeli Köyü Kur'an Kursu Öğreticisi Mustafa Kara Hüseyin, Yeni Mahalle Kur'an Kursu Öğreticisi Mehmet Emin Ahmet jüri üyesi olarak görev aldılar.

Dereceye girenler açıklanmadan önce Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif bir konuşma yaparak Evrenköy Halkı'na böyle güzel bir etkinliği hazırladıkları için teşekkür etti.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi neticesinde dereceye giren öğrenciler Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet tarafından ilan edildi. Buna göre:

1. Yunus Emre Adem Kurcalı 498
2. Kerim Keleş Hemetli 475
3. Abdullah Kaplan Bağlar Mahallesi 471
4. Emre Deli Ahmet Omurluköy 469
5. Azra Haseki Kozlukebir Mescit 452
6. Yeşim Şiraneci B. Doğanca 449
7. Nursema Kınç Bekirli 430
8. Beyza Serdar Demirören 410

Sponsorların vermiş oldukları ödüllerin takdimi ile program sona erdi.

Evrenköy’de 13.sü düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması finaline katlı sağlayan Max Ayranları'na, İbrahim Hasan'a (Neo Elektrik Beyaz Eşya), Ülker Has Gıda'ya, Eti’ye, Oba Market'e, Kahveci Şerafettin'e, King Food Döner'e, Şükriye Market'e, Foto Center'e, Kalp Doktoru Orhan Çakır'a, Manifaturacı İrfan Çavuş'a, Bimfi Giyim Mağazası'na, Kimp Line Giyim Mağazası'na, Rodop İli Milletvekili İlhan Ahmet'e, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet'e, Börekçi Gürol'a, Erhan İmamoğlu'na, Bülbül Kırtasiye'ye, Esat Orhan'a, Petlas'a, Şapçı Belediye Başkan Yardımcısı'na, D.E.B. Partisine ve Evrenköy Sakinleri'ne teşekkürlerimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.