25 Şubat Pazar
/ Müftülüğümüz / Kur'an Kurslarımız
20 Şubat 2018

KUR'AN KURSLARIMIZ

Gümülcine S. Müftülüğü, ilköğretim çağındaki çocuklara ve yetişkin bayanlara yönelik olarak Kur'an Kursu hizmeti sunmaktadır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilköğretim çağındaki çocuklara ve yetişkin bayanlara yönelik olarak toplamda 139 Kur'an Kursu ile hizmet vermektedir. Bunların 37'si Yetişkin Bayan Kur’an Kursu olup 102 tanesi de ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik düzenlenen kurslardır. Kurslarımızda Kur'an-ı Kerim eğitimi yanı sıra dini bilgiler (Siyer, İbadet, İtikat, Ahlâk) dersleri verilmektedir.

Müftülüğümüz, Kur'an Kursları öğrencileri arasında her yıl çeşitli yarışmalar düzenlemektedir. Çocuklara yönelik olarak Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması, hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik olarak da Dini Bilgiler (Siyer, İbadet, İtikat, Ahlâk) yarışmaları düzenlenmektedir.