27.04.2022

Gümülcine S. Müftülüğü ve G.T.G.B. İftarı

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ve Gümülcine Türk Gençler Birliği'nin ortaklaşa düzenledikleri geleneksel iftar bu yıl 26 Nisan 2022 Salı günü Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesinde düzenlendi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen iftara T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve değerli eşleri, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, T.C. Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Emin Latif, Bursa Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Molla Salih, D.E.B. Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve Onursal Başkan Işık Sadık Ahmet, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rodop milletvekili İlhan Ahmet, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, kanaat önderlerinden Mehmet Koç ve Apti Hasan, azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevli vaiz Bilal Aslan, din görevlileri ve eşleri, mütevelli heyeti başkanları ve eşleri, Gümülcine Türk Gençler Birliği üyeleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

İftar öncesi Gümülcine S. Müftülüğü İlahi Korosu birbirinden güzel eserler icra etti.

Okunan ezanla hep birlikte iftarlar açıldı. Çok sayıda kadın ve çocukların da hazır bulunduğu iftarda yemek duasını İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete yaptı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, G.T.G.B. Başkanı Sedat HASAN protokol konuşmaları yaptılar.