21.05.2022

15. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Finali Gerçekleşti

Gümülcine S. Müftülüğü ve Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nın finali 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Üşekdere Köyü'nde gerçekleşti.

Bu yıl 15. si düzenlenen yarışmaya T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi Muhalefet Lideri Erdem Hüseyin, G.T.G.B. Başkanı Sedat Hasan, DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Murteza, D.E.B. Partisi Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, köy halkı, din görevlileri ve çevre köylerden misafirler katıldılar.

8 bölgede yapılan elemeler sonucunda, bölge birincileri finalde yarışmaya hak kazandılar.

Yarışmada Kur’an Kursları Denetleyicisi İsmail Ahmet, Kır Mahalle Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Hüseyin Hasan, Kozlukebir Mescidi Kur’an Kursu Öğreticisi İbrahim Yusuf, Kurcalı Köyü Kur’an Kursu Öğreticisi Ahmet Babaemin ve Bekirli Köyü Kur’an Kursu Öğreticisi Cüneyt Sadık jüri üyesi olarak görev aldılar.

Dereceye girenler açıklanmadan önce Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif bir konuşma yaparak Üşekdere Köyü Halkı'na böyle güzel bir etkinliği hazırladıkları için teşekkür etti.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi neticesinde dereceye giren öğrenciler Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif tarafından ilan edildi. Buna göre:

1. Melda Haseki Evrenköy 482
2. Abdurrahim Hüseyin Payamlar 464
3. Ümmügülsüm Baş Üşekdere 461
4. Seher Delibekir Omurluköy 457
5. Furkan Ahmet Bağlar Mahallesi 446
6. Beyzanur Körhasan Yardımlı 417
7. Sena Kösehasan Ortakışla 404
8. Emine Bostancı Çilingir Mahalle 374

Sponsorların vermiş oldukları ödüllerin takdimi ile program sona erdi.

Üşekdere Köyü'nde 15.si düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması finaline katkı sağlayan Max Ayranları'na, İbrahim Hasan'a (Neo Elektrik Beyaz Eşya), Has Gıda-Extra Market'e, Eti'ye, Oba Market'e, Kahveci Şerafettin'e, King Food Döner'e, Her Food Döner’e, Şükriye Market'e, Kalp Doktoru Orhan Çakır'a, Trakya Mobilya’ya, Foto Center'e, Manifaturacı İrfan Çavuş'a, Bimfi Giyim Mağazası'na, Kimp Line Giyim Mağazası'na, Börekçi Gürol'a, Bülbül Kırtasiye'ye, İnşaat Mühendisi İbrahim Kamil'e, Cenaze Hizmetleri Babaç Kardeşler’e, Cenaze Hizmetleri Esat Orhan’a, Optiland Gözlük Mağazası'na, Ercan Hüseyin Eczanesi'ne, Fahrettin Eczanesi’ne, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’e, Kozlukebir Belediye Muhalefet Başkanı Erdem Hüseyin'e, DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Murteza'ya, DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram'a, D.E.B. Partisi'ne, Tütüncüler Kooperatif Başkanı Sinan Ahmet’e, Mekân Kahvaltı’ya, Erdem Urgancı’ya ve Üşekdere Köyü Sakinleri'ne teşekkürlerimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.