16.07.2022

Vefat Eden İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete Defnedildi

14 Temmuz 2022 Perşembe günü vefat eden Faziletli İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, 15 Temmuz 2022 Cuma günü İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze törenine anavatanımız Türkiye’den, Kuzey Makedonya’dan, Bulgaristan’dan birçok üst düzey misafir katıldı. Batı Trakya’nın Meriç’ten Karasu’ya kadar birçok yerleşim yerlerinden de insanlarımız akın ettiler.

Gümülcine Camilerinde salâ okunarak Ahmet Mete’nin vefat haberi duyuruldu.

Büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni ikindi namazını müteakip evinden alınarak, yıllarca hizmet ettiği İskeçe Müftülüğü’ne getirilerek burada helallik alındı. Kortej eşliğinde omuzlarda tekbirlerle son istirahatgâhı olan Aşağı Mahalle Mezarlığı’na götürüldü.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif yaptığı konuşmada Ahmet Mete ile ilgili hatıralarını paylaştı.

Burada yapılan protokol konuşmalarından sonra, cenaze namazı kılınarak defin işlemi gerçekleştirildi.