25.07.2022

Dr. Sadık Ahmet Anma Töreni Düzenlendi

Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 27. yıldönümü münasebetiyle, anma etkinliklerine katılmak üzere Batı Trakya’ya gelen İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet ve beraberindeki dernek yöneticilerinden oluşan heyet, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret ettiler.

Törene katılmak üzere gelen T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ile T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görüştü.

Anma törenine, T.C. Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı İbrahim Alagöz, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan’da da siyasiler ve Türk toplumu temsilcileri yer aldı.

Gümülcine’deki Kahveci Mezarlığında düzenlenen anma töreninde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif konuşma ve dua yaptı.