01.08.2022

4. Toplu Sünnet Şöleni Gerçekleşti

31 Temmuz 2022 Pazar günü Gümülcine S. Müftülüğü ve Kozlukebir Belediyesi ortaklaşa olarak Kozlukebir Futbol Sahası’nda “4. Toplu Sünnet Şöleni” düzenlediler.

Şölene; T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi Muhalefet Lideri Erdem Hüseyin, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Türkiye’den Bursa Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal’ın yanı sıra çevre köylerden binlerce soydaş katıldı.

Sünnet olan 101 çocuk sahaya davul-zurna eşliğinde toplu giriş yaptılar.

Şölen Gümülcine S. Müftülüğü Din Görevlisi İsmail Ahmet'in Kur’an-ı Kerim tilâveti ile başladı.

Akabinde Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif duayı yaptı ve günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı.

Bursa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, Keçiören Meclis Başkanvekili ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fatih Ünal, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu birer kısa selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların akabinde TOÇEK Tiyatro Topluluğu Hacivat-Karagöz oyununu sergilediler. Kozlukebir Belediyesi Saz Kursu Öğrencileri izleyenlere güzel bir dinleti sundular. G.T.G.B. Folklor Ekibi’nin gösterisinin ardından hediye törenine geçildi. Sünnet olan çocuklara hediye olarak bisiklet takdimi yapıldı ve ardından program sona erdi.