08.12.2022

B.T.T.A.D.K. Heyeti'nin Konya Ziyareti

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve beraberindeki heyet, 7 Aralık 2022 Çarşamba günü Konya Belediyesi’nin davetlisi olarak Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerine (Şeb-i Arûs’a) katılmak üzere Konya’ya gittiler.

İlk ziyarete Konya İl Müftülüğü’nden başlayan heyet, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öğe’yi makamında ziyaret ederek görüştüler.

Akabinde Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe S. Müftüsü Mustafa Trampa, Konya Yeni Haber Gazetesi’ne bir röportaj verdiler.

Ziyaretin üçüncü durağı Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar idi. Kendilerini makamlarında ziyaret ettiler.

Son olarak ta Konya Mevlâna Kültür Merkezi Semâ Salonu’nda "İhsan Vakti" temasıyla düzenlenen Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerine (Şeb-i Arûs’a) katıldılar.