10.07.2015

Din Görevlileri ve Mütevelli Heyetleri İftar Sofrasında Buluştu

Gümülcine S. Müftülüğü'nün, Müftülük Personeli, Rodop, Meriç Din Görevlileri, Mütevelli Heyeti Başkanları ve basın mensuplarına yönelik düzenlediği geleneksel iftar, 10 Temmuz 2015 Cuma günü Chris&Eve Hotel'de gerçekleşti.

İftara T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve eşi, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve eşi, konsolosluk çalışanları, Türkiye'den Bereket Konvoyu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler ve eşi katıldılar.

Bu yıl ki iftarın onur konukları ise 10 yıldır düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Birincileri ve aileleri idi.

Sunuculuğunu Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'in yaptığı iftar programının açış konuşmasını Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Müftü İbrahim Şerif iftara katılan herkese teşekkür etti. Mütevelli Heyetlerinin vakıf mallarını yönetme konusunda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattığı konuşmasında, 10 yıldan beri yapılan Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nda birinci gelen çocukların ve ailelerinin iftara katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade edip teşekkür etti.

İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete ise yaptığı kısa konuşmada, din görevlileri arasında samimiyetin önemli bir değer olduğunu vurguladı.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ise davetten dolayı Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif'e teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün de din adamları ve cami mütevellilerimizle bir araya geldik. Az önce İskeçe Müftümüzün de ifade ettiği gibi, sizin işiniz Diyanet İşleri Başkanımızın da dediği gibi, “bu iş atanmışlık işi değil, bir adanmışlık işidir.” Siz bu toplumun manevi mimarları olmak durumundasınız. Bu toplumun en iyi değerlerini temsil eden, yayan ve bunu en iyi yaşayan insanlar olmak durumundasınız. Tıpkı Moğol İstilası sonrasında Anadolu'da yaşanan dağınıklığı, Mevlâna'nın, Yunus Emre'nin ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin ortadan kaldırdığı ve toparladığı gibi; toplumu bir araya getirmek, birleştirmek, gönülleri imar etmek durumundasınız. Toplumu imar ederken aslında önce gönülleri imar etmek gerekiyor. Bu topraklarda biliyorsunuz Yenice Vardar'a kadar 267 tane tekke ve dergah varmış. Bunların hemen hemen hepsi fiziki varlık olarak ortadan kalktı. Dağ başlarında bizim bugün modern teknoloji araçlarla 2-3 saatte gittiğimiz yerlere dedelerimiz at sırtında gitti. Ve, bir mesajı, bir duyguyu ve bir maneviyatı taşıdı. Bu ancak gönülle olan bir şey. Sizler de bu misyonu çağın gerekleri doğrultusunda yapmak zorundasınız."

İftar duasını da T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı için görevlendirilen Yusuf Taşan Hocamız yaptı.

Paylaş